Soms ga ik stappen en dan bestel ik wel eens een witbier. Ook als ik op een terras zit, zal een witbier niet het laatste zijn wat ik bestel. Liever drink ik nog Havana Club met cola, zonder ijs en met een schijfje citroen maar de mensen drinken liever bocht en hebben Bacardi tot hét popi-drankje gebombadeerd. Jammer, want Havana Club is gewoon lekkerder. Dus bij deze: probeer Havana Club eens. Naast dat Havana Club nu niet overal te verkijgen is (door bocht Bacardi en de schapen in ons land die de advertenties volgen en zich van alles wijs laten maken en graag populair willen zijn) is en blijft rum duur. In Cuba is rum goedkoper dan bier trouwens. Maar daar gaat het niet om, en ook niet om de strijd tussen heerlijk Havana Club en bocht Bacardi. Op zo’n reactie zeg ik altijd ‘bedankt voor de extra informatie maar dat was de vraag niet’ (iets wat journalisten eens vaker zouden moeten toepassen!). Hmm, er was geeneens een vraag gesteld. Vertel nou eens gewoon wat je wilt zeggen, man!
Ja goed…, waar ik me weer eens zwaar aan irriteer zijn barmannen/-vrouwen. Ik bestel dus een witbier. De ober komt met mijn gerstennat aan en wat zie ik keer op keer op keer?! (Even voor de duidelijkheid: er hoort een schijf citroen in witbier te zitten.) Dat het stampertje (of hoe noem je zoiets?) verkeerd om in het glas zit!! Allemachtig zeg, denk effe na!! Ten eerste: waarom moet dat ding op z’n kop in mijn glas staan? Dat heeft geen enkele functie. Het bier gaat er echt niet lekkerder door smaken. Ten tweede heeft die lulhannes er met zijn vingers aangezeten om het in het glas te doen. Hij heeft dat gedeelte aangeraakt wat ik dus om moet draaien en de citroen mee moet aanstampen. En weet jij veel waar die klojo net heet aangezeten. Ten derde moet ik ook het stampgedeelte aanraken en misschien werk ik wel met metaalsplinters of ben ik vuilnisman! Ten vierde moet ik dat ding dus omdraaien en dat betekent dat het vasthoudgedeelte zeiknat is.
Al met al is het niet goed te keuren dat zo’n stamper (ja, bochtliefhebbers, ook in jullie geliefde, gecommercialiceerde Bacardi!) verkeerd om in je glas staat.
En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat de barmensen (en obers) glazen aan de bovenkant pakken, juist daar waar jij je lippen aan het glas zet! Aan de rand bevinden zich dan tenminste 5 vingerafdrukken. En als de ander dat glas ook zo heeft gepakt, staan er dus 10 afdrukken van een ander op de rand van je glas… Hygiënisch he, zo’n avondje stappen.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment