Saturday, July 27, 2019

Het is me wat

Je leest toch de absurdste berichten. De een nog gekker dan de ander. De ander nog schandaliger dan de een.

Een van die absurdste berichten gaat over die malle kerel in het Britse Lagerhuis. Hij eist van zijn medewerkers dat ze onder andere de woorden 'erg, hopelijk, onacceptabel, jezelf en heb/hebt' niet meer gebruiken. Hahaha, dan ben je toch een debiel? Uit welk jaar stamt die man? Voor Christus, gok ik. Of een keizer uit de Romeinse tijd waarin de meest stupide regels werden bedacht. Die man is net aangesteld en ik heb nu al besloten om hem weer te ontslaan. Want hopelijk heb je zelf door dat je erg onacceptabel bezig bent. Mag ie op zoek naar een andere baan. Een leuke baan natuurlijk, want we zijn niet haatdragend. We moorden alleen graag. Haha.

Voorzichtig voorzichtig...

Over moorden gesproken: dat gebeurt ook nog te vaak.

In Amerika hebben slimmeriken weer eens een uitweg gevonden om iets voor elkaar te krijgen. Hmm, klinkt vaag. Als er iets onhebbelijks gebeurt op internationaal vlak, tovert een regering of een hoge pief altijd weer een geweldige reden (lees: lulsmoes) uit de hoge hoed. Soms een beetje te ongeloofwaardig, soms niet. Voorbeeldje: Iran enterde de Britse tanker omdat de tanker een noodsignaal had geweigerd. Hahaha, is toch weer briljant?

Nu heeft Trump toch geld weten af te troggelen voor de Mexicaanse Muur. Dit is gelukt om het te scharen onder de noemer 'de strijd tegen drugs'. Er was nog ergens een potje van 2,5 miljard Dollar en daarmee kan hij maar liefst 100 km muur bouwen. ??? WTF? Even een paar dingen opzoeken...

Liftmuziekje...

Heb even een kustplek gezocht en ben landinwaarts gegaan. 100 km is van van Den Haag naar eeh, het bos ver voor Arnhem! Goh, ligt Bennekom in die regio? Ok. Grappig, van Den Haag naar Arnhem (ca 115 km) is een redelijk rechte horizontale lijn op de kaart. Als we een muur zouden bouwen tussen die twee steden, zou dat 2,5 miljard Dollar moeten kosten. Serieus?? GTFOOHDGTGK (get the fuck out of here, dat gelooft toch geen kip). Hoe lang is dan eigenlijk die grens tussen Mexico en de VS? Nou, die is 3.145 km. Ervan uitgaande dat Trump die 45 km er als kwantumkorting bij krijgt, wordt de totale som van de bouw van de Mexicaanse Muur dus: 3.100/100=31 > 31*2,5 miljard=77,5 miljard.

Je legt toch gewoon een paar bakstenen op elkaar? Beetje graven, palen om de zoveel meter, prikkeldraad erboven, wachttorens hier en daar, cement, man-/vrouwuren, bouwmateriaal, touwtje om het recht te laten lopen. 77,5 miljard is wel veel. En wat kost zo'n touwtje nou? Misschien kunnen ze wat informatie inwinnen bij de Chinezen, die schijnen ervaring te hebben met het bouwen van muren. Door de Chinezen laten bouwen is tegenwoordig duur met die importheffingen door Trump zelf ingesteld. Of gelden die niet voor Chinese arbeidskrachten?

Zijn er nog meer absurditeitjes? Pff, genoeg. Ik kan er wel een blog aan weiden! :D

De Fraudehelpdesk mag geen fraudegevallen meer registreren. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft daar geen toestemming voor gegeven. Dan ben je toch van God losgeslagen als je dat bedenkt. Dan heb je eindelijk een bureau dat fraude registreert waardoor je in beeld krijgt waar je fraudeurs kunt pakken, komen die fraudeurs ermee weg. Niet te geloven, echt niet te geloven. Dat is nog debieler dan debiel zelf. Je wilt verdomme toch dat de criminaliteit naar beneden gaat? Gebruik dan verdomme die simpele middelen! Het ligt verdomme onder je neus!! Het staat gewoon op papier, mensen bellen en mailen waar anderen frauderen, dat is informatie die je kunt gebruiken om criminelen aan te pakken en geld van ze (terug) te vorderen! Gebruik dat! Who gives a shit om de privacy van een crimineel! Die kiest bewust voor fraude, dus dan moet hij/zij ook niet piepen dat er op een frauduleuze manier informatie is vergaard.

Oh nee, laten we het dossier over Michael P. niet doorgeven aan de nieuwe kliniek, want daar staat privacygevoelige informatie in. Boeien dat hij daardoor naar buiten mag en aan het moorden slaat. Want privacy van een crimineel is veel belangrijker dan wat de voordelen voor de maatschappij hadden kunnen zijn.
Echt, debielerij, ik zweer het je.

Overigens ben ik wel van mening dat fraude niet altijd bewust wordt gedaan. Doe je fraude? Hmm, moet ik nog even over nadenken... Oh, 'plegen' natuurlijk. Iemand meteen van fraude betichten en berechten, vind ik geen goede zaak. Ik geloof best dat mensen gewoon niet weten wat ze doen of wel weten wat ze doen, maar dan omdat ze denken te weten wat ze doen maar dat niet goed weten.

Wat een absurdistische laatste zin.

No comments: