Friday, October 4, 2019

Dag dier


Mensen, dat je op dierendag geen vlees eet omdat je je ook een keertje van je beste kant wilt laten zien, is natuurlijk helemaal prima. Maar sla die onzin van een extra koekje of snoepje voor je harige schatje over, want dat is gewoon dierenmishandeling. Ga je dat beest allemaal extra lekkers geven, om hem of haar vervolgens de volgende dag doodleuk te 'vertellen' dat het vandaag niks krijgt. Zomaar, opeens, uit het niets. Beest helemaal blij want gisteren heeft het extra koekjes gekregen, dus vandaag weer (zo denkt een dier), wordt het de volgende dag straal genegeerd omdat het geen dierendag meer is! Dat is pas zielig.

Zo'n beest heeft toch niet door dat het dierendag is, dus wat boeit het nou als je niks extra geeft? Echt helemaal niks! Of dacht je dat ze het hele jaar op 4 oktober zitten te wachten en dat ze weten dat ze de rest van het jaar niks krijgen?

Neen neen driewerf neen! Geef je poes vandaag een extra aaitje (#metoo!!), of je hond of je kanarie of je slang (ook #metoo!!), dan krijgt het morgen geen teleurstelling te verwerken als het opeens niks extra te eten krijgt.

Waar ik me wel in kan vinden, is die actie 'eet geen dierendag'. Los van het feit dat het lastig is om een dierendag te eten, mag je als vleeseter best wel eens een keer een vegetarisch stukje vlees proberen. Je eet toch ook koek, brood, fruit en groente (hoop ik, die laatste twee dan). Dus waarom zou je niet een vegetarische zineugerschnitzel proberen? Of een Toscaanse carré? Of nepkip in cornflakes? Daar hoef je helemaal geen vegetariër voor te zijn. En al helemaal niet vegetarisch, maar dat is niemand als je erover nadenkt... haha.

Het mooie is, er is tegenwoordig zo veel vegetarisch vlees, dat er ongetwijfeld iets tussen zit wat je lekker vindt. En nee, je hoeft je gehaktbal en je biefstuk niet te laten staan, dat doe ik ook niet. Heaven forbid, zoals we dan zo mooi zeggen, een dag zonder tosti met ham wordt mijn dood. Een of twee keer per week een vegading ter vervanging van vlees of er gewoon bij (om erin te komen), het is makkelijk en lekker.

En als het niet lekker is, geef je het aan je huisdier; het is immers dierendag!!

No comments: