Saturday, June 20, 2020

Code Oranje

Opmerkelijk nieuws uit het Amerika der Verenigde Staten: ondanks een schijnbare piek in coronabesmettingen mag een evenement, waar 1000-en bezoekers worden verwacht, gewoon doorgaan zonder mondkapjes en afstand houden. Was getekend: het Hooggerechtshof.

Alles om Trump op zijn troon te houden. Dat daarbij indirect veel doden kunnen vallen, doet er dan even niet toe. Het gaat hier om een bezoek van Trump aan Oklahoma in het kader van zijn campagne om president te blijven. Dat hij op bezoek gaat, tja, oké. Of niet. Wanneer de man aankomt en in die zaal spreekt, staan duizenden mensen in elkaars nek te hijgen, in elkaars mond te niezen en in elkaars neus te hoesten. Sommige mensen 'praten met consumptie', dus wat dat betreft staan ze ook in elkaars gezicht te spugen.

Handen schudden mag, omhelzen mag, zoenen mag. Alles mag. Nou ja, alles...Amerika wordt hard getroffen door covid-19. Zou je daar dan niet een heel klein beetje rekening mee houden? Ja, denken veel inwoners van Tulsa. Nee, zegt nota bene het Hooggerechtshof van Oklahoma (de staat waarin Tulsa ligt), en wij hebben het hoogste woord. In dat hof zitten toch verstandige mensen, zou je zeggen. Ja, dat zou je zeggen. Maar dat klopt niet altijd.

Hoe kan dat nou weer, vraag je je af. Neem nou maatregelen, mensen! Dat kan toch geen kwaad? Je kunt Trump laten komen, maar zorg dan voor de veiligheid van je inwoners. Dat het hoogste orgaan hier totaal wars van is, zegt iets over... Waar zegt dat eigenlijk iets over? Onwetendheid, laksheid, geen interesse, sadisme, levensmoeheid, wraak? Doe dan in ieder geval iets om dat virus niet verder te verspreiden. Zucht.

Zucht.

Het bizarre is dat bekend is geworden dat er best veel mensen in het campagneteam van Trump besmet zijn met het virus. Die mogen waarschijnlijk gewoon mee. Ze zullen worden gevraagd om iedereen bij binnenkomst van de zaal een handje te schudden en even in het gezicht te hoesten van de bezoekers. Niet zo zeuren mensen: in Brazilië stijgt het aantal besmettingen veel sneller, dus waar hebben we het over hier in Amerika!

Update: de man sprak in een stadion. Om een stadion in de kunnen komen, moet je meestal door gangen, dus daar zal iedereen wel met een kuchje zijn verwelkomt (over aannames gesproken, haha!). Overigens kwamen er minder mensen dan verwacht; mooi voor de volksgezondheid.

No comments: