Saturday, September 12, 2020

Risicorona

Een mening, een reactie, commentaar, inzichten. Sociale media zijn een godsgeschenk voor veel reactionisten.

Zo zag (of las) ik laatst een reactie van een reactionist die totaal, maar dan ook Totaal, to-taal, TOTAAL TOOOTAAAAAALLLLL nergens maar dan Nergens NERGENS NERREGENS op sloeg. Het was gewoon lachwekkend. Les 2, hoe zet je jezelf voor joker. Eind van de les hebben we geleerd hoe dat kan, namelijk door deze persoon na te doen die een reactie achterliet bij een andere reactie:

"Ik kan het niet met u eens of oneens zijn omdat ik de details van het filmpje niet ken."

What the freaking fuck!! Whahahahaha! Serieus? Dan reageer je alleen maar om te reageren. Omdat je geen vrienden hebt, geen partner, geen mening, geen leven. Wat heeft iemand nou aan zo'n reactie? Hahaha, ik vind hem vermakelijk, dus ik ben blij dat hij/zij dat gepost heeft. Maar oh oh oh, wat een trieste mensen heb je toch. Gelukkig blijft de reactionist wel netjes.

Goed, over op belangrijke zaken. Wat moet ik vinden van corona en de maatregelen. Tja, ieder zijn mening. Ik ben er al lang uit dat je een product (mens) bent geworden van allerlei factoren in je lichaam (genen, DNA) en buiten je lichaam (opvoeding, omgeving). Uiteindelijk ben jij 'jij' geworden met je goede en slechte dingen. Kun jij of niemand wat aan doen. Ik ben er ook al achter dat de mens sturing nodig heeft. Natuurlijk, we kunnen voor onszelf zorgen en een ander moet niet gaan vertellen wat je moet doen, maar klopt dat wel? Nee. Mensen moet gezegd worden wat ze moeten doen, anders gaat het verkeerd.

Zie de coronapandemie. De overheid moet regels opleggen en niet zeggen 'doe alsjeblieft dit of dat'. Mensen zijn wel stoer en hebben een grote bek en een nog groter ego, maar verantwoording voor zichzelf én de ander nemen, dat is nog een stap te ver in het tijdperk waarin wij leven. Een paar simpele voorbeelden die aantonen waarom we sturing moeten hebben:

Mensen met het Syndroom van Down moeten/mogen geen kinderen kunnen krijgen. Waarom niet? Ook al zijn ze nog zo lief, eerlijk en goed, ze zien het grote plaatje niet, zijn snel afgeleid en niet in staat een kind op een verantwoordelijke manier klaar te stomen voor het leven. Hen moet gezegd worden dat ze geen ouder mogen worden.

Je kunt mensen wel zeggen dat ze moeten bewegen en gezond moeten eten, maar helpt het? Nee, mensen zitten soms dagelijks aan de frituur en komen hun luie reet niet af. Dan kun je wel zeggen 'we hebben gezegd dat je gezonder moet leven, zoek het nu maar uit', maar dat is niet voldoende. Je moet als overheid je verantwoording nemen en ervoor zorgen dat die mensen gezonder gaan eten. Want kennelijk kunnen ze dat niet zelf beslissen. Geeft niet, zo is het nu eenmaal. Moet je die mensen dan maar dik laten worden en dood laten gaan aan hartinfarcten? Nee, je moet ze zeggen wat ze moeten doen. Je moet ze sturen.

Ik bepaal zelf wel wat ik schrijf! Was laatst ook zo'n reactie (diegene had iets achterlijks en onjuist beweerd). Dat zal wel, maar ook jij moet gezegd worden wat je moet doen. Je kunt wel roepen dat je de dingen zelf bepaalt, uiteindelijk betaal je toch belasting, je rekent je boodschappen af bij de kassa en je stopt voor rood. Kun je wel stoer zeggen dat je doet wat jij wilt, maar ik durf te wedden dat jij geen politieauto met 180 km/u gaat inhalen.

Al met al kunnen veel mensen de menselijke verantwoordelijkheid niet aan. Hetzij omdat ze te eigenwijs zijn om te kakken (kunnen ze niks aan doen), hetzij omdat ze daar gewoon niet toe in staat zijn (kunnen ze ook niks aan doen). Daarom zeg ik: probeer toch je verantwoordelijk te nemen inzake corona. Al was het alleen maar uit respect voor de ander omdat die wél graag 1,5 meter afstand houdt. Er zijn meer dan 20 miljoen (!) besmettingen en 700 duizend doden wereldwijd. Dat wil toch zeggen dat het een serieus virus is. En mocht dat je niet overhalen, denk dan in godsnaam aan de mensen in de zorg; die lopen al op hun tenen. En er komt alweer een 2e golf bij. Omdat jij, met je onverantwoorde smoelwerk, weigert om je verantwoording te nemen. En omdat jij het niet doet, moet het (de maatregelen) je opgelegd worden, net zoals verkeersregels.

Maar hee, ook als je te eigenwijs bent, kun je daar niks doen.

No comments: