Wednesday, April 7, 2021

Rutte

Op 26 maart werd bekend gemaakt dat er vanaf 4 april bij kinderen niet meer zo diep in het neusgat geboord gaat worden om een coronatest af te nemen. Waarom kan dat niet meteen?

De NAM wordt niet vervolgd om gaswinning in Groningen. Had wel gekund, want huizen zijn er door de gaswinning soms zeer slecht aan toe. Maar waarom hoeft de NAM niet vervolgd te worden? Nou, omdat er geen bewijs is gevonden van opzettelijk verwijtbaar handelen.
What  the fuck??
Dus als iemand met z'n dronken kop door rood rijdt en iemand per ongeluk (per ongeluk... u snapt 'm ook?) doodrijdt, hoeft hij ook niet de cel in. Immers, er was geen opzet in het spel.

Een Iraans schip is waarschijnlijk gebombardeerd door Israël. Laten we er even 'for argument's sake' vanuit gaan dat Israël dat inderdaad gedaan heeft. Dat is wat John Lennon bedoelde met 'Imagine there's no countries'. Zonder landen heb je geen patriottistisch gevoel. Je hebt dan niet de drang om je grond te verdedigen, je aangevallen te voelen. En om terug te slaan. Als iemand Nederland een kutland vindt omdat we te bekrompen zijn of te zuinig of gewoon omdat we een lelijk landschap hebben (vind ik overigens niet), dan voel je je toch aangevallen. Je gaat dan in de verdediging en gaat allemaal dingen opnoemen die zo verschrikkelijk goed zijn aan ons land. Dat is natuurlijk. Je wordt per toeval geboren in Nederland en je begint daar langzamerhand heel veel waarde aan te hechten, je voelt je een echte Nederlander. In ieder geval geen Duitser, Keniaan of Koreaan (je mag zelf kiezen tussen Noord- en Zuid-, of allebei). Als de wereld uit 1 land zou bestaan, zouden we allemaal van dat land houden, zou er geen haat zijn tussen naties, geen drang om onze grond te verdedigen als we ons aangevallen voelen.

Maar goed, de mens kennende, vinden we dan toch weer manieren om elkaar de hersenpan in te slaan. Want dat moet nou eenmaal. Dan kun je maar beter in Nederland geboren zijn dan in Bangladesh of Ivoorkust. Beide prachtige landen, maar hier zijn de wegen veel beter. En we hebben Dreetje Hazes!! Hier is het wel kouder. En we hebben Dreetje Hazes!!

Oh jeetje, wij hebben Dreetje :D

Nee, er gebeurt inderdaad niet veel in mijn leven het laatste jaar...